Mijn naam is Reinou Kieboom.
Van huis uit ben ik juriste. In 1990 studeerde ik af in Nederlands civiel recht, aan de Universiteit van Leiden. Na een aantal juridische banen heb ik geruime tijd gewerkt als gebiedsmanager bij de gemeente Tilburg. In die functie heb ik goed leren luisteren naar mensen. Mijn passie werd het verbinden van mensen en hun belangen. Dit uitte zich zowel in mijn contacten met bewonerscommissies en bij het leiden van grote bewonersavonden als bij mijn activiteiten als gespreksleider, dagvoorzitter of organisator en leider van diverse workshops (visievorming, teambuilding etc.).

In de nevenfuncties die ik heb bekleed (lid van een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie en voorzitter van een geschillencommissie van 4 woningcorporaties) keek ik graag verder dan het juridisch conflict: ik ga liever op zoek naar een oplossing waar iedereen mee verder kan.

In 2019 heb ik de overstap gemaakt van de gemeente Tilburg naar Reclassering Nederland. Vanuit mijn functie als regiosecretaris ondersteun ik de organisatie onder meer bij het opzetten en begeleiden van workshops, evenementen, managementdagen en teambuildingsdagen.
Naast mijn inzet voor Reclassering Nederland zet ik mij als zelfstandig ondernemer in voor gemeenten of projectontwikkelaars, als onafhankelijk voorzitter bij overleggen met bewonerscommissies, informatieavonden of omgevingsdialogen (met name bij gevoelige ontwikkelingen).

Gevolgde opleidingen die relevant zijn voor mijn inzet als mediator, coach,  of gespreksleider: